Finansal Bilgiler
GÜVENLİĞİNİZ İÇİN
Paranızı Sayarak alınız ve sayarak veriniz. Yanlışlığı anında bildiriniz.Paranızı gişeden alırken veya verirken başka şahısların araya girmesine izin vermeyiniz.
Önünüze geçmeye çalışan kişi aceleci biri olabileceği gibi paranızın peşinde olan kapkaççı da olabilir.
Paranızı cebinize, çantanıza, cüzdanınıza vs. yerleştirirken iyi güvenli bir şekilde yerleştirip kamüfle ediniz. Dikkat çekecek şekilde g;rünmesine veya ortaya çıkmasına izin vermek tehlikelidir.
Paranıza gişe görevlisi ve kendinizden başka tanımadığınız üçüncü şahısların dokunmasına ve saymasına izin vermeyiniz.
Döviz bürosu dışında, “Döviz bürodan geliyorum. Size fazla veya eksik para vermışim” diyerek yaklaşan tanımadığınız insanlara itimat etmeyiniz. Yanlışlık varsa dahil firmaya gelerek yetkili kişi ile irtibat kurunuz.
Sokakta kavga veya döğüş yapanları izlemek için katılmayınız. Bu tür kalabalık gruplardan uzak durunuz. Dikkatlı olunuzki bu tür gruplaşmalar tezgah olabilir.
Güvenilir yerlerden alış veriş yapınız.
SAHTE PARA AYIRMA YÖNTEMLERİ
EMNİYET ÖZELLİKLERİNDEN YARARLANARAK GERÇEK BANKNOTLARIMIZI SAHTELERİNDEN AYIRT ETME YÖNTEMLERİ
Her devlet dolaşımda bulunan banknotlarını, sahtesinin yapılmasında büyük zorluklar yaratacak şekilde basmaya özen gösterir. Bu itibarla gerçek banknotlar güvenliği sağlayıcı bir çok teknik özellikle donanmıştır. Deneyimlere göre, paranın sahtesinin yapılmasını zorlaştırmayı sağlayan en iyi yol rölyefin en ince ayrıntılarına kadar itinalı ve kusursuz yapılmasını sağlamaktır. Şimdiye kadar hiç bir kalpazan kusursuz bir taklit yapamamış, az veya çok hataları, eksiklikleri görülmüştür. Bu nedenle vezne servislerinde çalışan sayım memurları ve veznedarlarımızın gerçek banknotların ve sahte banknotların temel özelliklerini iyice öğrenmeleri gerekir."SAHTE OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİLEN PARA HAKİKİSİYLE KARŞILAŞTIRILARAK MERCEK-LUP, EĞER MÜMKÜNSE BİR BÜYÜTEÇ YARDIMIYLA İNCELENMELİDİR."